EB74CC60-60B9-4B07-9DE2-CB95B95D98CE

Wensambulance

Veel mensen die ongeneeslijk ziek zijn hebben vaak nog een laatste wens. Dit gaat soms om hele kleine alledaagse dingen die voor ongeneeselijke patiënten belangrijk  zijn maar door de ziekte niet meer mogelijk is. Het kan gaan om nog één keer naar het ouderlijk huis te gaan en/of naar het eigen gezin/huis, naar een pretpark, dierentuin, concert, voorstelling naar de zee en nog veel meer. Omdat deze patiënten vaak niet meer mobiel zijn is er een ambulance nodig voor het comfortabel vervoer. Gezien we het medische aspect ook belangrijk vinden is er steeds iemand aan de zijde van de patiënt. Regulieren diensten hebben hier helaas geen tijd voor en ook niet het nodige comfort voor de patiënt. Wensambulancezorg vzw verzorgt de wensen van deze mensen met speciaal ontworpen en uitgeruste ambulances met als doel een zo comfortabel mogelijk vervoer. Door middel van een extra comfortabele brancard, een vrolijk inrichting van de ambulance (geen klinische omgeving) en medische begeleiding waarbij de ambulancier zich speciaal zal toeleggen op een zo rustig mogelijke rit. Ook willen we ons best doen om de familie zoveel mogelijk te betrekken bij de wens van hun familielid. Kortom heeft u een wens laat het ons weten en samen zoeken wij dan naar een passende oplossing om uw wens(en) te laten vervullen. Elke wens is welkom. Iedereen komt bij ons in aanmerking voor een wens! Voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen . Elke wens willen we zo snel mogelijk in vervulling laten gaan. Alle medewerkers, zowel ambulancier en verpleegkundige zijn op deze dag vrijwilliger en doen dit ook volledig kosteloos. De wensen worden mogelijk gemaakt door diverse sponsoren. Een wens indienen kan via een aanmeldingsformulier, e-mail en/of telefonisch.

Wensambulancezorg vzw kan bouwen op een groot aantal vrijwilligers die de wensen van de patiënten op een positieve en comfortabele manier uitvoeren. Dit kunnen wensen van volwassenen en kinderen zijn. Indien het om een wens van een kind gaat doen we ons  uiterste best om een pediatrisch verpleegkundige mee te sturen

Indien u vrijwilliger wil worden, aarzel dan niet om ons te contacteren!

 • Robin Postma

  Robin Postma: Voorzitter en ambulancier.

  Robin is actief op zowel de belgische als nederlandse ambulances. Tijdens zijn werk in België is hij bevriend geraakt met Leighton . Ook voor hem was het duidelijk  dat hij een ambulancedienst wou opstarten samen met Leighton . Gezien Robin zelf vanuit Nederland komt had hij het idee om een ambulancedienst op te starten die wensen vervult. Aan de hand van een wens die hij vervuld had en uitgelegd , waren we het unaniem eens dat we hier absoluut mee wilden starten!

 • Leighton Hoovelts

  Leighton Hoovelts: Secretaris en ambulancier.

  Leighton is werkzaam op het hulpcentrum 112. Is sinds 2011 werkzaam als vrijwilliger op verschillende 112-standplaatsen. In 2012 heeft hij Robin leren kennen op de 112 standplaats te Ravels. Een fijne en hechte vriendschap is er ontstaan. Vanaf dat moment was het duidelijk dat ze samen een ambulancedienst zouden opstarten. Al snel kwam Robin met het idee om een ambulance op te starten om wensen uit te voeren. Zelf was hij enthousiast. Overtuigd dat dit het verschil kan maken in onze maatschappij!!

 • Hans Houtzager

  Hans Houtzager : Boekhouder.

  Hans was al actief voor een bedrijf in Nederland waarvan Robin de oprichter is. Robin heeft dan uitgelegd aan Hans wat de plannen waren en ons doel. Hans was hier onmiddellijk voor te vinden!Hans heeft dan ook meteen aangeboden de oprichting en boekhouding van wensambulancezorg vzw te beheren. Op die manier kunnen zowel Robin en Leighton de wensen met de nodige zorg voorbereiden!